Logo Kien wit
Logo Kien

Doorstromen in deze krappe huizenmarkt doe je zo

Tip: Laat je niet leiden door het nieuws en win deskundig advies in

De verschillende nieuwsmedia houden je goed op de hoogte van wat er speelt op de woningmarkt, maar zorgen ook voor veel negativiteit. Is alles wat je hoort en leest ook van toepassing op jouw eigen persoonlijke situatie? De hoge huizenprijzen en lage rentestanden kunnen juist nu voor doorstromers perspectief bieden. Door onderstaande tips krijg je beter inzicht in jouw kansen op de huidige woningmarkt.

Uit onderzoek van funda.nl, funda index van mei j.l., blijkt dat 92% van de consumenten denkt dat de markt nu ongunstig is voor de koop van een woning. Zeker de helft van hen baseert dit op wat zij zien en lezen het in de media. Misschien komt dit beeld van de woningmarkt je bekend voor. Dan kun je deskundig advies inwinnen om te beoordelen wat het exact voor jouw persoonlijke situatie betekend.

  1. Weet jij wat je woning waard is

Op dit moment wachten veel woningeigenaren met verkopen, omdat er geen betaalbaar nieuw huis te vinden is die aan hun verwachtingen voldoet. Maar lang niet iedereen schat de waarde van de eigen woning juist in, terwijl de huidige waarde bepalend is voor het budget waarmee je zoekt. Er zijn diverse online tools waarmee je de waarde van de woning kunt bepalen, echter zijn deze niet nauwkeurig en gebaseerd op een eenvoudig computer model. Voor de echte reëele waarde kun je het beste geheel vrijblijvend en gratis bij Kien wijkmakelaar terecht. Meer overwaarde dan je had gedacht biedt mogelijk nét wat andere perspectieven.

  1. Praat met een financieel adviseur

Met een nauwkeurige inschatting van je woningwaarde, heb je het perfecte vertrekpunt voor maatwerk. Een hypotheekadviseur brengt samen met jou in kaart wat de geschatte overwaarde van je huidige woning, in combinatie met de lage rentestand, betekend voor het maximale hypotheekbedrag dat jij kunt lenen. Zo kun je inschatten wat deze markt je biedt op basis van de situatie en is er misschien de mogelijkheid om een duurdere woning te kopen met lager maandlasten.

  1. Vraag een lokale makelaar om advies

Kien wijkmakelaar heeft specifieke kennis over de lokale woningmarkt, die kan afwijken van het landelijk beeld. Daarnaast is Kien wijkmakelaar op de hoogte van nieuwbouw, actuele aanbod en kan deze een match maken tussen jouw wensen en de mogelijkheden. Ook geeft de wijkmakelaar je advies op maat over de juiste verkoopprijs van jouw woning, de verkoopkansen en daarbij behorende verkoop strategie.

Heb je ook wel zin in een andere woning, dan kan het zijn dat je twijfelt over de huidige woningmarkt. Er wordt ook vaak gezegd dat de huizenmarkt binnenkort zal instorten, en is dit een reden om te wachten. Op dit moment zijn er nog geen tekenen dat de woningmarkt op zijn retour is. Dit heeft allemaal te maken met de huidige economische ontwikkelingen en de krapte op de woningmarkt.

Wil je een echt advies? Vraag dan KIEN wijkmakelaar om eens geheel vrijblijvend mee te kijken en een juiste inschatting te maken van het complete plaatje.

Een goede voorbereiding! Dat is ‘KIEN’.

Bron: funda.nl

Chat met de wijkmakelaar