Logo Kien wit
Logo Kien

Kavelverkoop Kloosterakker in Assen start op 2 juni

Op 2 juni start gemeente Assen met de inschrijving van de eerste 47 particuliere kavels van de buurt Kloosterakker. De kavels liggen in het noordelijke deel van Kloosterakker en worden als eerste bebouwd.

Over Kloosterakker

De buurt Kloosterakker biedt ruimte aan ongeveer vijfhonderd woningen gelegen ten westen van Kloosterhage en Kloosterkade, en tussen de Domeinweg en de Hoofdvaartsweg. Gemeente Assen heeft de doelstelling om de buurt ruim en groen op te zetten met veel aandacht voor duurzaamheid op het gebied van energie, klimaat, water, biodiversiteit en mobiliteit.

Om de uitstraling van het thema ‘akkers’ kracht bij te zetten, wordt de buurt in verschillende steensoorten met verschillende kleuren ingericht. Zo wordt het gevoel gecreëerd van akkers waar bijvoorbeeld kool, graan en maïs worden verbouwd.

De woningen variëren van vrijstaand en twee-onder-een kap tot rijwoningen in projectmatige bouw en voor particuliere uitgifte.

Inschrijving en loting kavels

Gemeente Assen start een inschrijving en een loting voor de eerste 47 particuliere kavels, bestaande uit 14 kavels voor twee-onder-een-kapwoningen en 33 kavels voor vrijstaande woningen.

De inschrijving voor deze kavels start op 2 juni en sluit op 16 juni om 23:59 uur. De loting vindt vervolgens online plaats op 21 juni tussen 16:00 uur en 21:00 uur. Als je op tijd inschrijft, krijg je een uitnodiging toegezonden.

Informatieavond

Voorafgaand aan de inschrijving organiseert de gemeente op 26 mei a.s. een online informatieavond over de verkoop van de particuliere kavels. De informatieavond begint om 19.30 uur en is te volgen via www.blue-media.nl/kloosterakker. Aanmelding is niet nodig.

Wil je meer informatie over de inschrijfvoorwaarden, kijk dan op www.assen.nl/kloosterveen.

 

Bron: Gemeente Assen