Logo Kien wit
Logo Kien
Kien Wijkmakelaar - huis animatie - haulerwijk

Wat verandert er op de woningmarkt na Prinsjesdag?

Prinsjesdag is weer achter de rug en we hebben goed nieuws voor de woningmarkt! Dit zijn de belangrijkste updates voor (toekomstige) huizenbezitters:

Bouw van 100.000 woningen per jaar

Om het woningtekort terug te dringen, wil de overheid de komende jaren flink aan de slag. Het doel is om jaarlijks 100.000 woningen te bouwen. Gemeenten krijgen daarbij een vast bedrag voor elke betaalbare woning die ze realiseren. Goed nieuws dus voor iedereen die een huis zoekt!

Lagere overdrachtsbelasting voor tweede woningen

Het moet aantrekkelijk blijven om te investeren in huurwoningen. Daarom verlaagt het kabinet de overdrachtsbelasting van 10,4% naar 8%. Daarnaast blijft het kabinet druk uitoefenen op de Europese Commissie om snel te besluiten over de uitbreiding van staatssteun voor de bouw van betaalbare (huur)woningen door zowel woningcorporaties als marktpartijen.

Hypotheekrenteaftrek blijft

De hypotheekrenteaftrek blijft behouden. Dit betekent dat je de rente die je betaalt over je hypotheek kunt blijven aftrekken van je belastbaar inkomen, wat je netto woonlasten verlaagt.

Verduurzaming van woningen

Vanaf 2025 komt er extra aandacht voor de verduurzaming van woningen. Via het Nationaal Isolatieprogramma worden huiseigenaren gestimuleerd om hun woning energiezuiniger te maken, met extra ondersteuning voor lagere inkomens.

Al deze ontwikkelingen maken het steeds interessanter om nu de woningmarkt te verkennen. Ben je op zoek naar een koopwoning of benieuwd naar ons actuele aanbod? Neem dan een kijkje op onze aanbod-pagina en ontdek de beschikbare woningen!