Logo Kien wit
Logo Kien
Kloosterveen Assen

custom

Het is heerlijk wonen in Kloosterveen! Deze jonge wijk bestaat sinds 1997 en is gelegen ten westen van het centrum van Assen. Nog steeds wordt Kloosterveen uitgebreid: in 2022 wordt gestart met de bouw van het groene en duurzame woondorp Kloosterakkers. 

Winkelen in Kloosterveste

Het hart van Kloosterveen is het winkelcentrum Kloosterveste. Hier vind je alles wat je nodig hebt; supermarkten, kledingwinkels, opticien, kapper, restaurants en ga zo maar door. Het winkelcentrum wordt gekenmerkt door de bijzondere vorm: een veste, omringd door water. Er is voldoende parkeergelegenheid in de parkeergarage onder het winkelcentrum. 

Geschiedenis van Kloosterveen

De woonwijk Kloosterveen bestaat sinds 1997. Het gebied bestaat al veel langer. Ongeveer 10.000 jaar geleden is de grond onder Kloosterveen ontstaan. Het was een veengebied en heeft meerdere eigenaren gekend. Vanaf 1487 was het gebied eigendom van het klooster Mariënkamp in Assen. Hier komt de naam ‘Kloosterveen’ vandaan. 

In de tweede helft van de 19e eeuw werd er in dit gebied veel turf gewonnen. Daarna werden de gronden geschikt gemaakt voor landbouw. In deze ontginningsperiode nam de bevolking in de regio snel toe. Tegenwoordig telt Assen ruim 68.000 inwoners, waarvan er ruim 11.000 in Kloosterveen wonen. 

Geniet van de omgeving van Kloosterveen

De centrale ligging van Assen zorgt ervoor dat groen nooit ver weg is. Assen is omringd door verschillende natuurgebieden, zoals het Balloërveld en het Asserbos. In de zomer strijk je neer bij de Baggelhuizerplas, een klein kwartier fietsen vanaf Kloosterveen. Zin om te winkelen? Dat kan uitstekend in het centrum van Assen. Kortom: alles bij de hand!