Logo Kien wit
Logo Kien
stille verkoop friesland

Stille verkoop Friesland

Professioneel, persoonlijk & toegankelijk

Stille verkoop Friesland

Meer informatie over KIEN
stille verkoop friesland

Je huis verkopen in Friesland en wil je liever niet dat buitenwereld meekijkt? Dan kan de stille verkoop van jouw huis in Friesland een goede uitkomst bieden. Met de stille verkoop van je huis verkopen wij jouw woning als het ware achter de schermen. Er komt geen te koop bord in de tuin en je huis komt niet op Funda, maar wordt alleen gedeeld met mensen die serieuze koopplannen hebben. 

Bij KIEN kennen we de omgeving als geen ander en weten we precies wat er speelt. Zo weten we precies welke woningen te koop komen te staan en wie er stilletjes op zoek zijn naar een nieuw plekje. Door de jaren heen hebben we verschillende huizen in Friesland verkocht en aangekocht – waarvan ook een groot deel in de stille verkoop.

Alles wat je moet weten

Wat is stille verkoop?

Overweeg je om jouw huis in Friesland in de stille verkoop te zetten? Dan is het goed om te weten wat stille verkoop precies betekent en welke voordelen het biedt. Stille verkoop houdt in dat je huis te koop wordt aangeboden, zonder dat deze zichtbaar is voor het grote publiek. Je woning is alleen zichtbaar op plekken waar jij dat wil en wordt alleen getoond aan een actief geïnteresseerde doelgroep. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je huis niet zichtbaar te tonen op Funda of andere huizensites, maar alleen op de website van de makelaar. 

Hoe werkt stille verkoop?

Voordat je jouw huis in de stille verkoop zet is het belangrijk om te weten hoe een stille verkoop werkt. Bij een stille verkoop wordt je woning niet openbaar aangeboden, maar alleen kenbaar gemaakt onder actieve en serieuze huizenzoekers. Deze staan ingeschreven bij de makelaar en het uitwisselingssysteem van NVM.

In de praktijk ziet dit er als volgt uit:

 • Je meldt je huis bij ons aan voor de stille verkoop.

  En wij komen bij je langs voor een woningopname en om in overleg de verkoopstrategie te bepalen.

 • Je vult een vragenlijst in over je woning.

  Om belangstellenden goed te kunnen informeren is het belangrijk dat we alle kenmerken van je woning inzichtelijk hebben.

 • Je bepaald zelf waar je huis wordt getoond.

  In overleg kun je zelf bepalen aan wie je huis wordt getoond. Zo kun je onder andere zelf kiezen op welke huizensites je woning geplaatst mag worden en welke gegevens van je huis worden getoond - bijvoorbeeld of de prijs getoond mag worden of alleen op aanvraag zichtbaar is.

 • Je huis wordt getoond aan belanghebbenden.

  De gegevens van je woning, foto's en plattegronden worden gedeeld met een selectief gropje huizenzoekers in ons klantenbestand en dat van het NVM.

 • Wij nemen grotendeels alle taken op ons.

  Zo zorgen wij voor de bezichtigingen, onderhandelingen en het afronden van de verkoop.

De voordelen van een stille verkoop

Waarom stille verkoop?

Er zijn allerlei verschillende situaties te bedenken waarom je de verkoop van je huis niet aan de grote klok wilt hangen. Vanwege privacy- of veiligheidsredenen, of je wil je huis onder specifieke voorwaarden verkopen, of omdat je eigenlijk alleen de interesse van je woning wilt bepalen. Welke reden het ook mag zijn, stille verkoop bied je de mogelijkheid om je huis te tonen aan een minder brede, maar specifieke en serieuze doelgroep.

Stille verkoop kan een goede keuze zijn wanneer je:

 • Zelf wil bepalen aan wie je huis wordt getoond
 • Je een selectief groepje actieve huizenzoekers wil bereiken
 • Je geen te koop bord in de tuin wil en beperkte online zichtbaarheid
 • Op verzoek geen prijsvermelding bij je woning wil
 • Discreet je woning wilt verkopen
 • Geen onnodige bezichtigers over de vloer wil

Een ander bijkomend voordeel is dat je bij de stille verkoop van je woning minder hoeft te betalen voor de promotie. Hierdoor vallen de makelaarskosten vaak wat lager uit dan normaal. Bedenk alleen wel van te voren of een stille verkoop bij jouw woning past en of je hiermee bereikt wat je wil bereiken. Maar je kunt tijdens een stille verkoop altijd de verkoopstrategie nog uitbreiden en je woning in de actieve verkoop te zetten om het gewenste resultaat te behalen.

KIEN helpt je graag bij het kiezen van de juiste aanpak en brengen jouw persoonlijek situatie in kaart om de beste verkoopstrategie te bepalen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Schrijf je vrijblijvend in

Hoe vind ik huizen in de stille verkoop?

Het nieuwste van de wijkmakelaar
stille verkoop friesland makelaar

“KIEN weet wat er speelt in de markt en heeft het huizenaanbod al in beeld voordat het online komt te staan”

Niet alle huizen die te koop staan, staan tegenwoordig online. Steeds meer mensen kiezen voor een stille verkoop om diverse redenen. Indien je op zoek bent naar een woning en benieuwd bent naar de huizen die momenteel in de stille verkoop staan, raden wij je aan om je in te schrijven bij diverse makelaar die actief zijn in jouw zoekgebied. Zij kunnen je maandelijks – vaak kosteloos – op de hoogte brengen van het nieuwste aanbod huizen in de stille verkoop.

Nieuwsgierig naar het aanbod stille verkoop in Friesland? Je kunt je vrijblijvend inschrijven bij KIEN, zodat wij je op de hoogte kunnen houden van het nieuwste aanbod huizen in Friesland.

Professioneel
Persoonlijk
Toegankelijk
Discreet
Het nieuwste van de wijkmakelaar

Stille verkoop Friesland

Over KIEN Wijkmakelaar

Aanbod Friesland

Benieuwd naar ons aanbod van huizen in de stille verkoop in riesland? Deze staan veelal niet bij ons op de website en worden vaak alleen persoonlijk onder een selectief groepje huizenzoekers gedeeld. Bij KIEN hebben we regelmatig huizen in Friesland in de stille verkoop, dus schroom niet om – geheel vrijblijvend – contact met ons op te nemen, zodat we je meer kunnen vertellen over de huizen die in de stille verkoop staan.

Verkoop Friesland

Je huis verkopen in de stille verkoop? KIEN helpt je graag bij de stille verkoop van je woning in Friesland. Of het nu gaat om de stille verkoop van een landelijke woning, woonboerderij, eengezinswoning of een ander type woning – wij gaan altijd vertrouwelijk om met de gegevens en bij KIEN kun je rekenen op een discrete verkoop.